Showroom


Wij showen graag

Onze winkel is eigenlijk één grote showroom. De diverse stijlkamers worden steeds opnieuw ingericht om je een idee te geven van de sfeer die je neer kunt zetten, met meubels, accessoires, karpetten, verlichting en kunst. Soms trendy, soms wat behoudender.

Wat past het beste bij jouw smaak? We hebben verschillende collecties van uiteenlopend design, die soms een verrassende combinatie vormen.

Om het plaatje compleet te maken (en je zintuigen nog wat meer te verwennen) kun je in onze Bang & Olufsen shop je ogen en oren de kost geven. Een stijlvol interieur verdient even stijlvolle audiovisuele oplossingen. De ultieme beleving, met name voor liefhebbers van film, TV en muziek.

Cappuccino erbij…

Wij hebben alle rust om je inspiratie op volle toeren te laten werken.

Meijs Wonen Woonwinkel Tilburg
De locatie

Live meet & greet met top design

Onze winkel vind je in hartje Tilburg, waar overigens voldoende gratis parkeergelegenheid is, en strekt zich uit over maar liefst 3000 m2 woonbeleving. Je kijkt je ogen uit bij het werk van top designers zoals Piet Boon, Marcel Wolterink, Moooi en Vitra.

Mooie ontwerpen verdienen het om ‘live’ gezien en uitgeprobeerd te worden. Bovendien heeft ieder stuk een eigen verhaal, dat we je graag vertellen. Bijzonder hoe daardoor een puur en met liefde gemaakt meubel nog meer tot leven komt.


Woonatelier

Collega tevreden over collage

Als we een interieur-op-maat voor je ontworpen hebben, is de presentatie daarvan best een feestelijk moment. Het interieurplan (met alle tekeningen) komt echt tot leven wanneer we in ons Woonatelier de materialen en kleuren selecteren.

We werken samen stap voor stap aan het totaalbeeld, opgebouwd vanuit jouw keuze voor meubelstukken, stoffen, vloeren en/of tapijten. Bovendien denken we mee welke verlichting, accessoires en verf in het totaalplaatje passen.

Pas wanneer elk detail is aangebracht op de collage en onze klant super enthousiast is, zijn we tevreden.


Historie

Meijs Wonen, sfeermakers sinds 1990

Het opperhoofd van Meijs Wonen heet Bart. Hij is de zoon van André van der Meijs die dit familiebedrijf 30 jaar geleden startte. De twee generaties werkten jarenlang succesvol samen.

Voordat Bart hier aan de slag ging, had hij al veel van de wereld gezien. Zijn talenkennis en internationale netwerk kwamen goed van pas toen hij bij zijn vader in de zaak kwam. Samen met zus Nicole bezocht Bart klanten thuis, waardoor er steeds vaker een persoonlijke band met (en individuele adviezen voor) de klant ontstond. Niet zonder resultaat; het persoonlijke aspect werd een kenmerk van Meijs Wonen.

Het tweede kenmerk was een feit toen de zaak dealer werd van een aantal hoogwaardige merken (zoals Montis, MisuraEmme, Gelderland en Vitra) waarvoor je aan een aantal strenge voorwaarden moet voldoen.

Vervolgens wist Bart de juiste skills en mensen aan te trekken om volledige interieurs in te kunnen richten.

Deze drie-eenheid: warm persoonlijk betrouwbaar contact, prachtige merken en totale ontzorging op het gebied van inrichting, schiep een nieuwe identiteit voor de winkel, waaraan we inmiddels al heel wat ervaringsjaren toegevoegd hebben.

We vertrouwen erop dat André, Bart en Nicoles vader en grondlegger van Meijs Wonen, trots op ons neerkijkt.


Mooie Meijsjes

Soms is een Mooi Meijsje een Fatboy

Je kunt nog zo’n schitterend interieur hebben; het zijn vaak de accessoires die het helemaal afmaken. Daarom hebben we er veel en steeds nieuwe, passend bij elke smaak. Omdat Bart het meeste zelf selecteert, noemen we onze accessoires Barts ‘Mooie Meijsjes’.

Onze Meijsjes zijn niet de eersten de besten. Om een aantal voorbeelden te noemen: je kunt je bij Meijs Wonen laten verrassen door de schoonheid van Baobab geparfumeerde kaarsen, Pol’s potten en de zijdebloemen van Silk-ka. We hebben bovendien verkering met merken als Kartell, Gauxs, Fatboy, Claudi, Vitra, Louise Roe, Craftzz en Gutzz.Opmerkelijk

We zijn trots op de gevestigde merknamen die we mogen vertegenwoordigen. Tegelijk zijn we altijd op zoek naar veelbelovende nieuwkomers. Daarvoor bezoeken we alle belangrijke events en beurzen in ons eigen (verrassend innovatieve) kikkerlandje maar ook ver daarbuiten. Jonge honden krijgen bij Meijs Wonen dus alle ruimte naast de oude rotten in het vak. In die zin houden we van design zoals van het leven zelf.

Thuis is de beste plek op aarde.

Vanaf het moment dat je de sleutel in het slot steekt en wordt verwelkomd door jouw veilige privédomein, kun je de hectische buitenwereld even achter je laten. Het is heerlijk wanneer de inrichting van jouw thuis helemaal naar wens is.

Kom eens langs en laat je inspireren door onze gezellige winkel en (minstens zo gezellige) interieuradviseurs.