Gardeco

Kunst en design introduceren bij een breder publiek, dat is het hoofddoel

Gardeco

Door samen te werken met 's werelds meest exclusieve interieurwinkels, gerenommeerde museumwinkels, kunstgalerijen, architecten en interieurontwerpers willen ze mensen laten deelnemen aan hun kunst. Het in België gevestigde bedrijf werd in september 1999 opgericht door Sonja Crevits en Jan Simaey en kan worden beschouwd als een kunstuitgeverij, gespecialiseerd in handgemaakte decoratieve designobjecten van een 40-tal kunstenaars.

Elk Gardeco-product wordt vervaardigd in kleine familieateliers over de hele wereld die het belang inzien van een duurzaam en ethisch productieproces. Ze worden gemaakt door vakkundige ambachtslieden die gebruik maken van productietechnieken in kleine series. Traditionele productiemethoden gecombineerd met hedendaagse experimentele benaderingen resulteren in hoogwaardige one-of-a-kind producten die voldoen aan alle esthetische en technische eisen. Elk atelier is al vele jaren gespecialiseerd in het vervaardigen van objecten in keramiek, brons, glas of speksteen.

Alle bronzen beelden van Gardeco worden gemaakt volgens de eeuwenoude verloren-was-methode. Ontwerpen van zowel opkomende als gerenommeerde kunstenaars, zoals Ann Vrielinck, Armando Di Nunzio of Örn Porsteinsson, worden getransformeerd tot tijdloze, luxueuze en vaak gelimiteerde stukken die passen in elk interieur.

Gardeco's lijn van hedendaagse keramische kunstobjecten worden vervaardigd in kleine familieateliers zoals Cores da Terra in Brazilië en Pieter Stockmans in België. Hun veruit bekendste werk is The Visitor van Guido Deleu. Vloeiende lijnen, een vriendelijke uitstraling en een uitgebreid kleurenpalet maken dit kunstobject tot een designicoon sinds de lancering in 2009.

Voor hun collectie van glazen accessoires werkt Gardeco samen met twee Braziliaanse glasateliers: Keramos en Cá d’Oro. Beide ateliers gebruiken elk hun eigen productietechnieken en brengen jarenlange ervaring en vakmanschap met zich mee. De vervaardigde glasobjecten komen tot leven wanneer ze in de ruimte worden geplaatst in de buurt van een natuurlijke lichtbron, waardoor hun schoonheid wordt benadrukt en de verschillende kleuren en texturen die het stuk vormen worden blootgelegd.