CS rugs

CSrugs is een toegewijde en innovatieve fabrikant van op maat gemaakte tapijten

CS rugs

Hun passie voor textiel, een creatief ontwikkelingsteam en hoogwaardige service vormen de drijvende kracht achter dit bedrijf. Sinds 1979 heeft CSrugs zich gespecialiseerd in het vervaardigen van prachtige tapijten waarbij structuur en kleur de essentie zijn. Elk tapijt heeft een unieke structuur, maat en kleur en wordt volledig op maat gemaakt om aan elke wens te voldoen. Een gevarieerde, bijzondere collectie ontstaat door het samenvoegen van verschillende garensoorten en kleuren. Ze gebruiken de beste wol, zijde, linnen en andere materialen om ervoor te zorgen dat het product duurzaam is en geschikt voor zowel particuliere als openbare ruimtes.

De in eigen huis ontwikkelde tuftingrobots kunnen poolhoogtes produceren variërend van 10 tot 120 mm. Het door henzelf ontworpen proces zorgt vrijwel voor geen afval. Het kleine restant op een kegel na voltooiing van het tapijt wordt hergebruikt om nieuwe, 'circulaire' tapijten te creëren. Dit zijn letterlijk ronde tapijten met elkaar afwisselende kleuren. Zodra een kegel volledig leeg is, wordt een andere kegel opgezet om het volgende deel te tuften. Dit resulteert in een levendig, uniek ontwerp.

Duurzame productie is essentieel en hun focus op materiaalkeuze, energiebesparing en recycling is diepgeworteld. Momenteel werken ze aan een veelbelovend project met Nederlands wol. CSrugs zet zich in voor een duurzamere toekomst en blijft innovatieve en prachtige tapijten creëren.