Zinc Textile

Een eigentijdse benadering van design

Zinc Textile

Zinc Textile staat bekend om haar gedurfde, eigentijdse benadering van design. Met zelfvertrouwen wordt er gespeeld met schaal en kleur, monochromatische metallics, decoratieve afwerkingen en geïnspireerde texturen, waardoor Zinc verschillende stoffen creëert voor high-end, eigentijdse interieurs.

Als onderdeel van The Romo Group, bestaande uit zes gevestigde interieurmerken met elk hun eigen unieke karakter en stijl, staat originaliteit en cutting-edge design voorop bij het merk Zinc Textile. Verleidelijk, tastbaar en stedelijk, Zinc haalt haar inspiratie uit de opwindende hoogten van de jaren 70-stijl. Met vaardig geïntegreerde collecties in een overwegend monochromatisch palet met accenten van levendige kleuren, presenteert Zinc een luxe, veelzijdige stof- en wandbekledingscollectie met verrassende elementen die de collecties verfrissend anders maken.

Onder leiding van creatief directeur Justin Marr, zijn de Zinc-collecties jaarlijks gelanceerd via een wereldwijde netwerk van agenten en distributeurs, waardoor de exclusieve collecties internationale merkherkenning hebben in meer dan 70 landen.

Geschiedenis

In 1902 begon Robert Mould, naar wie het bedrijf is vernoemd, een kleinschalige meubelfabriek in Nottingham, Engeland. In de jaren 1930 waren ze groothandel voor de meubelindustrie, waarbij ze stoffen en onderdelen leverden voor meubelproductie. Het bedrijf evolueerde verder totdat de productie van meubels volledig stopte en de levering van stoffen de primaire focus werd. In de jaren 1980 richtte Romo haar eigen ontwerpstudio op, waardoor een meer creatieve benadering van design ontstond die Romo definieerde als het design-gedreven bedrijf dat het vandaag de dag is.

Heden

De groep wordt momenteel geleid door de achterkleinzoon van de oprichter, Jonathan Mould, samen met zijn kinderen Felicity, Emily en Jordan. Met uitgebreide internationale showrooms en distributie heeft The Romo Group meer dan 370 medewerkers en wordt wereldwijd erkend, met export die ongeveer 70% van de omzet bedraagt. Klanttevredenheid en het welzijn van medewerkers staan centraal in de kernwaarden van het bedrijf, en hoewel het aanzienlijk is uitgebreid, blijft Romo nog steeds een echt familiebedrijf in hart en nieren.

Het delen van de winst

Gedurende de afgelopen 10 jaar heeft The Romo Group een deel van haar winst gedoneerd om Oxfam in staat te stellen een programma uit te voeren om de toegang tot onderwijs voor basisschoolkinderen in de Democratische Republiek Congo (DRC) te verbeteren. CEO Jonathan Mould van The Romo Group is toegewijd aan het succes van het project en heeft regelmatig het gebied bezocht, samen met andere familieleden en medewerkers, om de voortgang te zien.