Montis

Everything starts from a dot

Montis

Alles heeft een begin

Montis start in 1974. Wie goed naar het stippenlogo kijkt, herkent nog iets van de onbevangenheid van de jaren zeventig. Nederland nam voorzichtig afstand van oubollige gezelligheid, durfde te dromen over een frissere, eigentijdse vormentaal. Bij Montis hechten ze aan het motto ‘Onderzoek alles, maar behoud het goede’. Innovatieve technieken en nieuwe materialen helpen ze steeds verder. Kwaliteit, vakmanschap, functionaliteit, de ideale balans tussen zitcomfort en esthetische zeggingskracht. Ze blijven het kompas voor de toekomst in het continue streven naar industriële elegantie. Geraffineerd, stijlvol, een tikje speels, niet te opdringerig. Maar áltijd met een eigen gezicht: vanzelfsprekend en vertrouwd als de stippen uit ons logo.

De warmte en hartelijke sfeer waar ze bij Montis zo aan hechten, wortelt diep in de Brabantse roots. Tegelijkertijd houdt de spreekwoordelijke Hollandse nuchterheid hen met beide benen op de grond. Het vakmanschap en oog voor detail van de vakmensen garanderen een collectie die met zijn tijd meegaat. Ze vertrouwen wat goed is en zich bewezen heeft, zonder veranderingen in de samenleving uit het oog te verliezen. Innovatieve technieken en materialen helpt Montis steeds verder in de zoektocht naar industriële elegantie en duurzaamheid. Markant en puntgaaf.

In de jaren tachtig, tijdens de eerste jaren na de oprichting, was Gerard van den Berg een tijdlang de gezichtsbepalende ontwerper van Montis. Tijdloze evergreens als Chaplin en Charly zijn tot op de dag van vandaag favorieten uit de collectie. Na het vertrek van Gerard van den Berg in 1990 drukte Gijs Papavoine tot en met 2013 zijn stempel als hoofdontwerper. Daarnaast zetten ze in op samenwerking met gerenommeerde Nederlandse talenten als Dick Spierenburg, Arian Brekveld en Geert Koster. Ook bekende buitenlandse namen als Niels Bendtsen, Simon Pengelly en Christophe Marchand leverden hun bijdrage. Ze doorgronden waar het bij Montis om draait. Ze waken over het subtiele evenwicht tussen maximale uitstraling en optimaal comfort.

Naast de klassiekers zoals Chaplin en Charly, biedt Montis ook een uitgebreide collectie tijdloze banken die niet meer weg te denken zijn uit de Nederlandse designwereld. Deze banken combineren functionaliteit, esthetiek en vakmanschap.

Axel XL is het toppunt van Hollands loungelandschap. Deze bank biedt een uitnodigende plek om te ontspannen en te loungen, en zijn modulaire ontwerp zorgt voor een perfecte pasvorm in elke ruimte.

De Domino.18 is een meesterwerk van modulariteit en veelzijdigheid. Het modulaire ontwerp biedt eindeloze mogelijkheden voor het creëren van een modern en flexibel interieur.

De Aztec is royaal en robuust, een pronkstuk voor je interieur. Deze bank biedt een perfecte mix van comfort en stijl, en voegt een vleugje grandeur toe aan elke ruimte.

Montis: waar 50 jaar toewijding resulteert in tijdloze meubelmeesterwerken.