Linteloo

Tijdloze stukken

Linteloo

Bij Linteloo draait alles om het creëren van een merk dat op alle mogelijke manieren "genieten van het goede leven" uitstraalt. Deze visie, geboren in 1994 uit de geest van oprichter Jan te Lintelo, blijft vandaag de dag een onuitputtelijke bron van inspiratie. Linteloo combineert eigentijds design met ultieme kwaliteit en comfort, en heeft zich gevestigd als een vooraanstaand Nederlands meubelmerk.

De creatieve partnerschappen met gerenommeerde internationale ontwerpers zoals Yabu Pushelberg en Sebastian Herkner, evenals opkomende talenten als Anthony Guerrée en Sjoerd Vroonland, hebben Linteloo in de voorhoede van de designwereld geplaatst. Samen met bekwame ambachtslieden en fabrikanten in Italië en Nederland vertaalt Linteloo deze ontwerpen in op maat gemaakte meubels en verlichting, waarbij elk stuk kan worden afgestemd op de wensen van de klant.

Linteloo richt zich op tijdloze stukken in plaats van vluchtige trends, wat blijkt uit de blijvende aantrekkingskracht van hun collectie. Iconen zoals de 'Hamptons' en 'George' sofa's, ontworpen door oprichter Jan, behouden hun populariteit door de jaren heen. De 'Isola' tafel en 'Manhattan' salontafel van Roderick Vos zijn ook tijdloze favorieten.

Elk stuk in de Linteloo-collectie weerspiegelt waarden zoals een innovatieve aanpak, een krachtig handschrift en een nauwgezet oog voor detail. Hoewel de ontwerpen zeer individueel zijn, vormen ze samen een sterke familie-eenheid, net als in het echte leven. Het leven dat Linteloo omarmt en viert.

Met Jan te Lintelo die zijn focus verlegt naar ontwerpen en productontwikkeling, is Linteloo onder leiding van Niels Roks een nieuw en spannend hoofdstuk ingegaan. Niels, gedreven door passie voor kwaliteit en merkerfgoed, breidt de collectie uit met nieuwe ontwerpen, zowel van gevestigde als opkomende ontwerpers, en tilt het merk naar nieuwe hoogten. Linteloo blijft niet alleen evolueren; het blijft een symbool van luxe en genot in tijdloos design.