Grau

Lichtkunst

Grau

Al meer dan een decennium ontwikkelt GRAU innovatieve lichtoplossingen die niet alleen verlichten, maar ook emoties activeren én het welzijn verhogen. Het begon allemaal met een vraag: ‘’Waarom zouden lampen niet dezelfde emotionele ervaring van licht kunnen bieden als de warme gloed van een zonsondergang of een kaars?’’. Deze vraag inspireerde GRAU tot hun missie: het activeren van de gevoelens van mensen door middel van licht.

De artistieke broers Timon en Melchior Grau zijn na hun studie economie volledig de kunstwereld ingedoken. Na hun afstuderen aan de Städelschule en het volgen van lessen bij de beroemde kunstenaar Ai Weiwei, werden ze in 2023 erkend als één van de AD Top 100 meest invloedrijke ontwerpers. Deze achtergrond in de kunst heeft geleid tot de creatie van GRAU - een merk dat zich richt op het creëren van ervaringen met licht om mensen gelukkiger te maken.

Ontspanning met de lichttechnologie van GRAU

GRAU heeft tien jaar lang onderzoek gedaan naar een innovatieve lichttechnologie: Sunset Dimming. Deze technologie bootst de zonsondergang na, waar het menselijk lichaam biologisch op is afgestemd.

Met warm licht zonder blauwe componenten ondersteunt Sunset Dimming de natuurlijke ritmes van het lichaam en bevordert het de productie van het slaaphormoon melatonine. Dit zorgt voor een gevoel van pure ontspanning en ondersteunt de biologische klok van het lichaam.

Dompel jezelf onder in de warmte van de zonsondergang met de verlichting van GRAU, zelfs als de zon al lang onder is gegaan. Ervaar GRAU: waar licht kunst wordt en het je leven verlicht.