Cor Unum

When Clay Becomes Ceramic

Cor Unum

Het verhaal van Cor Unum

De geschiedenis en het verhaal van Cor Unum is lang en bewogen. Het gaat al meer dan 70 jaar terug. Cor Unum is een keramisch atelier in ‘s-Hertogenbosch waar met veel passie en vakmanschap prachtig keramiek van nationaal en internationaal gekende ontwerpers wordt vervaardigd. Cor Unum – letterlijk: één van hart – wordt gedragen door velen: door ambassadeurs en studenten, door ontwerpers en vrijwilligers, door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en professionals. Allen delen ze één gemeenschappelijk ideaal: iedereen verdient een plaats, iedereen heeft een talent en iedereen kan eraan bijdragen de wereld iets mooier te maken.

Over Cor Unum

Keramiekatelier Cor Unum in den Bosch, is in 1953 opgericht door Zweitse Landsheer en wordt sinds 2009 voortgezet door zijn dochter Charlotte Landsheer. Cor Unum produceert keramiek ontworpen door vooraanstaande (inter-) nationale ontwerpers, architecten, kunstenaars en andere creatieve. De producten worden zowel in de eigen winkel als in winkels over de hele wereld verkocht. Het bedrijf vindt het belangrijk om een sociale en culturele verantwoordelijkheid te nemen voor het erfgoed van de keramische ambachten en voor het doorgeven van de kennis en expertise. Die missie wordt onderbouwd door een team van professionals, studenten, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ontwerpers en vrijwilligers.

Sociaal en duurzaam

Cor Unum heeft zijn wortels in de Sociale Werkvoorziening. In de historie van dit 70 jaar oude bedrijf is er vanuit de diversiteit aan medewerkers een bijzondere cohesie gegroeid van waaruit alle betrokkenen gezamenlijk optrekken om anno 2016 het verhaal van Cor Unum aan de buitenwereld te vertellen. Immers, het is het verhaal van verantwoord ondernemen door het veiligstellen van een ambachtelijk en schoon productieproces. Het is het verhaal van het borgen van betekenisvolle arbeid voor mensen die elders moeilijk werk vinden. Het is ook het verhaal van de overtuiging dat iedereen een talent heeft, de ontwerper, maar ook de gieter, dat iedereen een plek verdient, de stagiair die doof is, maar ook de veelbelovende student. Wat zij gezamenlijk als eindproduct neerzetten is uniek en de manier waarop Cor Unum dit doet is een voorbeeld voor het ondernemerschap van morgen: een wereld waarin commercieel ondernemen gecombineerd wordt met ideële doelstellingen. Duurzaam ondernemen in optima forma dus!