van Besouw

Toonaangevende naam in de wereld van tapijten

van Besouw

Al sinds 1839 voegt een Van Besouw tapijt of karpet een uniek karakter toe aan elke ruimte. Wereldwijd staat Van Besouw bekend om zijn innovatieve lusjestapijt. Tegenwoordig worden de tapijten en karpetten ontwikkeld en geproduceerd volgens drie unieke processen: breien, weven en tuften.

De geschiedenis van Van Besouw gaat terug tot 1839, toen de familie Van Besouw uit Goirle het bedrijf oprichtte. In bijna twee eeuwen heeft het bedrijf zich voortdurend ontwikkeld en geïnnoveerd, ondersteund door snelle technologische vooruitgang. Een keerpunt in de geschiedenis vond plaats in de jaren '60, toen Van Besouw, in samenwerking met de industriële ontwerper Benno Premsela, het beroemde lusjestapijt ontwikkelde.

Van Besouw's reis is een evolutie geweest van een eenvoudige wever van jute zakken naar een eigentijds tapijtmerk waarop ze terecht trots zijn. Opgericht door Jan Van Besouw, een vernieuwer op het gebied van organisatie, productontwikkeling en sociale omstandigheden. In ruim 180 jaar groeide het bedrijf uit tot een producent van bijzonder, hoogwaardig en eigen tapijt, waarbij productinnovatie onverwacht opdook, zoals tijdens de Tweede Wereldoorlog toen Van Besouw een papier spinnerij introduceerde als reactie op de schaarste aan grondstoffen.

Van Besouw blijft een toonaangevende naam in de wereld van tapijten, geworteld in traditie maar altijd gericht op de toekomst. De tapijten van Van Besouw staan bekend om hun lange levensduur en hoogwaardige kwaliteit, zonder concessies te doen. De producten worden vervaardigd uit pure materialen die lang meegaan, waardoor ze een duurzame keuze zijn.