Leolux

Vooruitstrevend vakmanschap

Leolux

Venlo, 1934. Op een steenworp van de Maas wordt de Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek opgericht. Met een klein team van vakkundige stoffeerders vervaardigt het bedrijfje compacte clubmeubelen. Nu, ruim 90 jaar later, staat er een hecht familiebedrijf, dat aan de hand van drie generaties gedreven ondernemers uitgroeide tot een internationaal designmerk. En dat merk is Leolux.

Design naar jouw hand

Leolux staat voor eigenzinnige designmeubelen die zich kenmerken door een hoogwaardige kwaliteit. Sommige modellen zijn lekker expressief, andere juist innemend door hun bescheiden lijnvoering. Maar voor elk model geldt dat je het écht persoonlijk kunt maken. Jouw Leolux-meubel wordt namelijk altijd op bestelling voor jou gemaakt. En dat geeft je de keuze uit oneindig veel mogelijkheden; van opstelling tot bekleding en van comfort tot afwerking.

Een collectie om te ontdekken

De collectie van Leolux biedt volop keuze voor elke designliefhebber. Iedereen kent natuurlijk de echte iconen, zoals Pallone, Bora Bora, Scylla en Parabolica. Maar er valt nog veel meer te ontdekken, van veelzijdige bankenprogramma’s zoals Loya, Bellice, Naila, Enna en Flint, tot karaktervolle fauteuils als Caruzzo, Kudo en Cream. En ook voor tafels, bijzettafels, stoelen en accessoires kun je je hart ophalen bij Leolux.

Vakmanschap uit Venlo

Welk model je ook kiest, met een Leolux kies je voor een origineel Nederlands designstuk. Want elk meubel wordt volledig in Nederland vervaardigd, nog steeds in Venlo aan de Maas. De kleinschalige stoffeerderij waar het allemaal mee begon, is inmiddels uitgegroeid tot een indrukwekkende campus, waarin authentiek vakmanschap en hoogwaardige technologie perfect op elkaar zijn ingespeeld. Zo worden alle houtdelen minutieus op maat gezaagd met hypermoderne, volautomatische machines, maar komen ze in de handen van vakbekwame houtspecialisten samen tot een onverwoestbare constructie voor jouw nieuwe bank of fauteuil. En dat is slechts één voorbeeld van de vele manieren waarop ‘high tech’ en vakmanschap elkaar versterken in een Leolux-meubel.

Internationaal design

Leolux werkt voor het ontwerp van haar meubelen samen met gerenommeerde internationale designers. Denk daarbij aan Hanne Willmann, Studiopepe, kaschkasch, Beck Design, Frans Schrofer en Studio Truly Truly. Stuk voor stuk gevestigde namen met een indrukwekkende staat van dienst. Daarbij vervult Studio Truly Truly, de ontwerpstudio van Kate en Joel Booy, een speciale rol binnen Leolux. Zij zijn namelijk de artdirectors van het merk, wat inhoudt dat zij, naast productontwerp, ook meedenken over het uitbouwen van de collectie, het selecteren van nieuwe designers en het versterken van het merkbeeld van Leolux, in de vorm van fotografie en typografie.

Al deze kenmerken maken Leolux tot een merk dat jouw designdromen waarmaakt. Benieuwd? Dan kom snel langs bij Meijs Wonen in Tilburg en maak samen met onze interieuradviseurs een ontdekkingsreis door de unieke collectie.