Jabo

Pionier in natuurlijke tapijten

Jabo

In 1953 zette Jan Bosman, bijgenaamd JaBo, de tapijtmarkt op zijn kop met een baanbrekende uitvinding. Hij ontwikkelde kamerbreed tapijt op de weefmachine, samengesteld uit sisal, hennep en kokos. Dit markeerde het begin van een tapijtrevolutie, waarmee Jabo al snel bekend en geliefd werd.

Met een onverminderd streven naar excellentie heeft Jabo gedurende 70 jaar dezelfde principes gehandhaafd. Ze blijven voorop lopen door het gebruik van uitdagende materialen, schitterende garencombinaties en een rijk palet aan natuurlijke kleuren. De essentie van hun diverse productaanbod ligt in tapijten en op maat gemaakte karpetten. De inspiratiebron? De natuur, waar het boeiende verhaal van Jabo begon. Met een blijvende toewijding aan natuurlijke materialen, waaronder sisal, zeegras en wol, blijft Jabo vernieuwen en inspireren.

Niet alleen verankerd in het verleden, maar voortbouwend op traditie, heeft Jabo in de afgelopen 70 jaar een onwankelbare reputatie opgebouwd als pionier in natuurlijke tapijten. Hun inzet voor duurzame innovatie blijft een constante, waardoor ze niet alleen erfgenamen zijn van een rijke traditie, maar ook voorlopers in de toekomst van tapijtontwerp en productie.