Villa Nova

eigentijdse en veelzijdige stoffen

Villa Nova

Villa Nova staat bekend als een levendig merk met een toewijding aan het ontwerpen van eigentijdse en veelzijdige stoffen voor moderne levensstijlen. Hun interne studio creƫert vooruitstrevende en inspirerende ontwerpen met een focus op trends en een onmiskenbaar gevoel van stijl en creativiteit dat elke collectie kenmerkt.

Als onderdeel van The Romo Group, dat bestaat uit zes gevestigde interieurmerken met elk hun eigen unieke karakter en stijl, heeft Villa Nova een rijke geschiedenis. In 1902 richtte Robert Mould, naar wie het bedrijf is vernoemd, een bescheiden meubelfabriek op in Nottingham, Engeland. Door de jaren heen evolueerde het bedrijf tot een groothandel voor de meubelindustrie, waarbij ze stoffen en onderdelen leverden voor meubelproductie. In de jaren 1980 lanceerde Romo haar eigen ontwerpstudio, waardoor een meer creatieve benadering van design ontstond en Romo zich transformeerde tot het design-gedreven bedrijf dat het vandaag de dag is.

Tegenwoordig wordt de groep geleid door Jonathan Mould, de achterkleinzoon van de oprichter, samen met zijn kinderen Felicity, Emily en Jordan. Met uitgebreide internationale showrooms en distributie, wordt The Romo Group wereldwijd erkend, waarbij export ongeveer 70% van de omzet uitmaakt. Klanttevredenheid en het welzijn van medewerkers zijn de kernwaarden van het bedrijf, en hoewel het aanzienlijk is gegroeid, blijft Romo nog steeds een echt familiebedrijf in hart en nieren.

Als onderdeel van hun toewijding aan maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft The Romo Group de afgelopen 10 jaar een deel van haar winst gedoneerd aan Oxfam. Dit stelt Oxfam in staat om programma's uit te voeren die de toegang tot onderwijs voor basisschoolkinderen in de Democratische Republiek Congo (DRC) verbeteren. CEO Jonathan Mould van The Romo Group is nauw betrokken bij het project en bezoekt regelmatig het gebied om de voortgang te volgen, samen met andere familieleden en medewerkers.