Lapalma

Italiaans meubilair

Lapalma
Lapalma is een wereldwijd erkende Italiaanse meubelfabrikant die verder gaat dan esthetiek. Hun unieke aanpak combineert creativiteit, vakmanschap en technologie. Wat hen onderscheidt, zijn de waarden en overtuigingen die hen gevormd hebben tot het bedrijf dat ze vandaag de dag zijn.

Oorsprong en Toekomst

Lapalma's verhaal begint in Cadoneghe, Veneto, waar Dario en Romano Marcato in de jaren 1980 hun eerste meubels maakten. Deze wortels in hard werken en maatschappelijke verantwoordelijkheid drijven hen nog steeds voort. Met hun combinatie van ambacht, technologie en duurzaamheid blijven ze innovatieve en hoogwaardige meubels creëren die wereldwijd gewaardeerd worden.

Creativiteit en Nieuwsgierigheid

Lapalma's creatieve proces begint met nieuwsgierigheid. Ze anticiperen op de wensen en behoeften van nieuwe levensstijlen door anders te kijken en innovatief te denken. Deze benadering, ook wel 'lateraal denken' genoemd, stelt hen in staat om onverwachte en vernieuwende oplossingen te bieden voor de uitdagingen van vandaag en morgen.

Ambacht en Technologie

Met veertig jaar ervaring combineren Dario en Romano Marcato hun vakmanschap met moderne technologie. Hoewel geavanceerde technologie precisie en efficiëntie biedt, blijft handmatig vakmanschap essentieel in elk stadium van hun productieproces. Dit zorgt voor hoogwaardige producten die met zorg en hart zijn gemaakt.

Onzichtbare Kwaliteit

Lapalma streeft naar perfectie, niet alleen in het zichtbare, maar ook in de verborgen details. Hun ontwerpen, geworteld in de Italiaanse traditie van "mooi en goed gemaakt", streven ernaar gebruikers te verrassen en te behagen. Elk detail, hoe klein ook, krijgt aandacht.

Zorg voor Mens en Milieu

Lapalma hecht veel waarde aan duurzaamheid en sociaal welzijn. Ze streven ernaar hun impact op de planeet te minimaliseren en ondersteunen initiatieven die het welzijn van mensen bevorderen. Hun toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid komt tot uiting in hun hele productieproces.

Vakmanschap en Innovatie

Lapalma combineert traditionele ambachten zoals metaal- en houtbewerking met innovatieve technieken. Van met de hand geselecteerde houtsoorten uit FSC-gecertificeerde bossen tot geavanceerde stoffeerwerkzaamheden, elk stuk wordt met zorg en expertise vervaardigd. Moderne technologieën en continue investeringen in onderzoek en ontwikkeling zorgen voor voortdurende verbetering en innovatie.

Duurzaamheid als Kwaliteit

Duurzaamheid is een kernwaarde voor Lapalma, diep verweven met hun streven naar kwaliteit. Ze begonnen hun duurzaamheidsreis lang voordat het een wereldwijde kwestie werd en blijven keuzes maken die alle aspecten van het bedrijf omvatten, van productie tot eindproduct.