Rolf Benz

Simpelweg fantastisch

Rolf Benz

Meesterwerken uit het Zwarte Woud

In Nagold aan de rand van het Zwarte Woud ontstaat sinds 1964 iets waarvan de wereld opkijkt: zinvolle schoonheid en uitstekende kwaliteit. Met hightech en vaardige handen worden hier traditionele, bijna verloren gegane waarden gecreëerd, die tegenwoordig een renaissance beleven. Het goed gemaakte, het hoogwaardige en het duurzame worden steeds belangrijker. Die eigenschappen zijn in elk afzonderlijk meubel van Rolf Benz merkbaar. Sinds oudsher combineert Rolf Benz tijdgeest en karakter tot plekken van verlangen. De legendarische meester in gestoffeerde meubels creëert tegenwoordig complete woonwerelden voor de creatieve leefstijl van klanten. Naast zitmeubilair heeft Rolf Benz ook salon- en eettafels, bedden, kasten en outdoormeubilair in zijn programma. Daarbij gaat het zonder uitzondering om hoogwaardige meesterstukken die men overal kan tegenkomen, waar men tijdloze elegantie en uitstekende kwaliteit weet te waarderen – in meer dan 50 landen wereldwijd. 420 medewerkers creëren in het Zwarte Woud een heel bijzonder gevoel, dat men in het Duits "wunderbar" (fantastisch) noemt. Het is fantastisch wanneer de zintuigen tegelijkertijd verwend en geprikkeld worden, wanneer uit ontspanning nieuwe inspiratie ontstaat en het essentiële tot ontplooiing komt.

Het samenspel uit Duitse arbeidsmoraal, een unieke expertise en een extreem hoge kwaliteitsnorm loopt als een rode draad door de gehele productieketen van Rolf Benz. De productie vindt plaats in twee vestigingen in Mötzingen en Pfalzgrafenweiler in de directe omgeving van het hoofdkantoor in Nagold.

Daar bevinden zich stof- en leermagazijn, snijafdeling, de naaiafdeling, de onderstelproductie, de voorstoffeerderij, de stoffeerderij evenals de eindcontrole en de verpakkingsafdeling. Slechts heel weinig producenten beschikken over een dergelijke naadloze, volwaardige eigen productie in Duitsland.

Nauwkeurig werken en strenge controles zijn de noodzakelijke ingrediënten voor een perfectie, die door onafhankelijke experts wordt gecertificeerd. Al in 2014 werden de gestoffeerde meubels van het merk Rolf Benz en freistil ROLF BENZ gecertificeerd met de “Blaue Engel”: Alle gestoffeerde meubels zijn emissiearm, de gebruikte stofferings- en bekledingsmaterialen worden milieuvriendelijk geproduceerd. In 2020 volgde het nieuwe herkomstkeurmerk "Möbel Made in Germany" – een onafhankelijk gecontroleerd keurmerk voor kwaliteitsmeubels uit Duitsland.

Rolf Benz is sinds de oprichting van het bedrijf onderscheiden met designprijzen. Tot de nieuwste bekroonde ontwerpen behoort het royale modulaire comfortsysteemprogramma Rolf Benz NUVOLA, dat met de German Design Award 2018 werd bekroond. De Rolf Benz 562 clubzetel won de "Iconic Awards:

De harmonieuze en lichte Rolf Benz bank 629 werd bekroond met de "Iconic Awards: Innovative Interior 2019 Winner". Rolf Benz werd twee keer onderscheiden met de German Design Award 2020, voor de vrij verplaatsbare wooncollage Rolf Benz ADDIT en voor het modulaire banksysteem Rolf Benz VOLO.