Een nieuw begin in een oude fabriek

Nabij de levendige binnenstad van Breda werd een voormalig fabriek omgebouwd tot moderne appartementen; een interessant project waar interieurontwerper Leonie voor werd benaderd. Met haar unieke visie ging ze direct aan de slag om deze loft met hoge plafonds om te toveren tot een echt thuis.

Leonie
Interieur ontwerper
Leonie
Een nieuw begin in een oude fabriek
Een nieuw begin in een oude fabriek

"Voor deze mevrouw was deze woning een nieuw hoofdstuk en daar hoort een nieuw interieur bij," vertelt Leonie. De keuken was reeds gekozen, verder kreeg Leonie vrij spel bij de indeling, kleuren, materialen en de sfeer van de ruimte. Het doel was duidelijk voor Leonie: ‘’Een huis creëren met een Scandinavisch tintje, waar licht, natuurlijke elementen, een vleugje kleur en minimalistisch design samenkomen.’’

Leonie koos ervoor om de bestaande banken een make-over te geven door ze opnieuw te stofferen. Ze voegde een Perletta vloerkleed van maar liefst 5,5 meter toe, samen met een op maat gemaakt dressoir van 5 meter, waardoor de ruimte echt optimaal werd benut terwijl het nog steeds intiem aanvoelde. De keuze voor een houten salontafel en gordijnen van hennep voegde een natuurlijke en warme touch toe aan de ruimte. Volgens Leonie maken de details het geheel af: ‘’Zoals het behang achter de bank en een schilderij, deze accentueren de hoogte van de ruimte en zo wordt er een gevoel van ruimtelijkheid gecreëerd.’’

In lijn met de Scandinavische uitstraling, hield Leonie de basis licht en koos ze voor zachtroze en terra als accentkleur, wat perfect samenging met het minimalistische design. De eettafel van Arco fungeert als het centrale middelpunt van het appartement, omringd door eetkamerstoelen en poefjes die een extra vleugje karakter toevoegen aan de set.

Het eindresultaat: ‘’wauw, het overtrof echt al mijn verwachtingen’’, aldus de klant. Zozeer zelfs dat Leonie nu al bezig is met het volgende project voor deze tevreden klant!