Een lastige vorm? Geen punt

Dit project van interieurontwerper Denise was voor een echtpaar in Mierlo. Aan hun hoekwoning zou de aanbouw voor een nieuwe keuken komen. De aanbouw had een bijzondere vorm: een driehoek uitlopend in een spitse punt, met een glazen pui die uitzicht bood op de tuin.

Denise
Interieur ontwerper
Denise
Een lastige vorm? Geen punt
Een lastige vorm? Geen punt

Fijn plekje voor ontbijt

Denise besloot om de keuken zo te ontwerpen dat hij goed aansloot. Ze maakte gebruik van maatwerk kasten en werkbladen, zodat er geen loze ruimtes zouden ontstaan. Er kwam een eiland in het midden van de keuken, waarin ze een ronding aanbracht. In de punt van de driehoek creëerde ze een fijn plekje om lekker in de zon te ontbijten of een kopje koffie te drinken.

Open hoek

In de huiskamer plaatste Denise een wandmeubel met veel opbergruimte en een zitje. Ook het televisiemeubel werd hierin verwerkt. Voor de sfeer liet ze zich inspireren door de wensen van het echtpaar: serene kleuren en materialen die een harmonieus geheel vormen. Denise koos voor een bank met een knikje, die net uit de hoek stond, om zo meer dynamiek te creëren. Ze legde er een organisch gevormd karpet waardoor de hoek ‘open getrokken’ werd. Dankzij het behang kwam er verbinding tussen de zithoek en de eethoek. De bank: model Aztec in een zandkleurige stof van Montis. De salontafel komt van Van Rossum, model Beam, en is gemaakt van robuuste eiken balken. De accessoires in amber- en terrakleuren geven nog meer warmte aan de kamer.

Interieurtip van Denise: 

Wanneer je in bijvoorbeeld de slaapkamer gebruik maakt van dezelfde kleuren en vormgeving, ontstaat er een mooi geheel met de rest van je huis.

Spannend toilet

Denise: ‘Doordat het interieur van de gehele woning een sereen, rustig geheel vormt wilde ik op het kleinste kamertje iets spannends doen. Deze ruimte leent zich vaak perfect voor een statement. In dit geval koos ik voor een behang van Glamora van vloer tot plafond, helemaal rondom. Het behang is voorzien van een coating tegen vocht en is daarom geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer en het toilet.’ Op het behang werd een betonnen fonteintje gemonteerd in een frisse gele tint.

Slaapkamer

‘De slaapkamer was de laatste ruimte die ik onder handen nam. Ook hier wilde ik dezelfde sfeer en stijl creëren als in de woonkamer en de keuken. Ik koos voor een elegant nachtkastje van Ethnicraft en bekleedde de wand achter het bed met een behang van Arte. De stijl sluit aan bij die van de woonkamer, waardoor er een eenheid ontstond in het hele huis.’

230310 Mierlo - Studio Qasa-78