Aan de stadsmuur

Op het oude fabrieksterrein van een voormalige vermicellifabriek in Maastricht werd project Looiershof ontwikkeld. Een gezin met twee dochters uit België mag zich de gelukkige eigenaar noemen van een van de huizen, met een terrastuin grenzend aan de historische stadsmuur. Het huis werd casco opgeleverd en interieurontwerper Denise boog zich al in een vroeg stadium over de afwerking en inrichting.

Denise
Interieur ontwerper
Denise
Aan de stadsmuur
Aan de stadsmuur

Vrije hand

Denise: ‘We gingen in overleg. Hun wensen: een licht industriële sfeer. Meubels, verlichting en stoffering in grijze en beige tinten. Maar ook: het mocht iets bijzonders worden! Ik luisterde goed tussen de regels door en kreeg de vrije hand. Ondanks het feit dat het wat kleurrijker en niet echt industrieel is geworden, bleek mijn gevoel juist; ze waren meteen dik tevreden over mijn ontwerp. Het werd zonder enige aanpassing gerealiseerd.’

Bijzonder kleurverloop

‘Keuken, badkamers, kasten en boekenplanken; alles is op maat gemaakt door de interieurbouwer. Voor wat betreft de wanden: het behang heeft een bijzonder kleurverloop en is op maat geprint. Mijn idee om daarmee sfeer te brengen in alle ruimtes – en het door te laten lopen via de vide naar de woonverdieping – heeft zich bewezen. Het geeft een spectaculair effect!’ Net als de Bocci-lamp met zijn 28 glazen bollen die aan het hoge plafond prachtig uitkomt.

Interieurtip van Denise

Behang is heel geschikt om verschillende ruimtes met elkaar te verbinden. Daarbij kun je kiezen voor verschillende dessins, zolang je qua materiaal en tinten maar in dezelfde ‘familie’ blijft. In dit geval werd het behang op maat geprint.

Voor de meiden

Denise: ‘Ook de slaapkamers mocht ik inrichten. Voor de dochters mocht het echt iets bijzonders worden, hun eigen plekje in deze nieuwe stad. Voor hen bedacht ik zitjes onder het raam, één uitgevoerd als multifunctionele trapkast, met lekkere kussens in dezelfde zachte tinten als het behang.’

Meijs Wonen 040