Nonchalant, stoer & stijlvol

Een jong, hip gezin met twee kinderen zocht vakmensen om hun spiksplinternieuwe villa in te richten. Het huis was getekend, de indeling gemaakt. Tijd voor fase twee: een perfecte aansluiting met meubilair, stoffering, sfeer en kleuren.

Gijs
Interieur ontwerper
Gijs
Nonchalant, stoer & stijlvol
Nonchalant, stoer & stijlvol

Geen twee kapiteins

Jeff van Ontwerphuis Zout benaderde Gijs van Meijs en interieurontwerper Jeanette Köster om samen te werken aan dit project. Hij liet het verder los want hij verwachtte een klik tussen de twee. Gijs: ‘Dat schatte hij goed in. Sterker nog; Jeannette en ik hebben al vaker samengewerkt en vullen elkaar prima aan. Geen kwestie van twee kapiteins op één schip maar samen brainstormen, elkaar inspireren en de klant uitdagen om verrassende dingen te durven.’

Open structuur

Gijs: ‘Het huis ademt transparantie door de open structuur met veel raampartijen. Er is een doorloop van keuken naar woonkamer, waar je door de glazen vloer en het glazen plafond zicht hebt op het domein van de kinderen. De woonkamer is ingericht als TV-hoek aan de ene kant en een relaxruimte met haard aan de andere.’ De vloer werd een combinatie van gevlinderd beton met hout. Stoer en stylish. Gijs: ‘Waar in de eerste plannen veel werd gewerkt met marmerlook hebben we de bewoners overtuigd om in plaats daarvan echt marmer te nemen. Dat is natuurlijk en oogt daarom rijker en warmer.’

Interieurtip van Gijs: 

Als je de keuze hebt tussen kunststof en natuurlijk materiaal is het raadzaam om voor ‘echt’ te gaan. Hoewel het meestal om een wat grotere uitgave vraagt, voegt het veel toe en is het duurzamer. Bovendien staat op een natuurlijke basis alles mooier.

Marmer

Gelukkig was die mogelijkheid er en werd besloten om marmer te gebruiken voor het keukenblok, de badkamer, accenten in de slaapkamer en bij het TV-meubel en de haard. De inrichting werd nonchalant maar stijlvol, met een organisch gevormde eettafel en een wollig kleed ‘In de kinderslaapkamers plaatsten we ligbanken waarop de kids ontspannen kunnen gamen terwijl de ouders een oogje in het zeil houden door de glazen vloer.’ Parallel aan de villa is een aparte multifunctionele werkplek/relaxruimte gebouwd. Ook daarvoor leverde Meijs Wonen het meubilair.

Arts Gilze - Meijs Wonen - Studio Qasa-22