Trendupdate Maart 2019 21.3.2019


Het voorjaar hangt in de lucht, we gaan weer naar buiten. Alle reden om nieuwe frisse inspiratie op te doen voor deze komende periode. Lees nu over de nieuwste voorjaarstrends.

Materiaal District Rotterdam:

De rol van de ontwerpers en de industrie in duurzaam ontwikkelen en (circulair)produceren.
We bezochten onlangs deze beurs in Rotterdam en lieten ons inspireren door de meest recente ontwikkelingen op gebied van nieuwe ontwerpen, materialen en grondstoffen die gerecycled zijn. De ontwerpers hadden onderzoek gedaan naar technieken voor de toepassing in interieur, architectuur en mode. Daarnaast werden er lezingen georganiseerd door ontwerpers als o.a. M. van der Lubbe, Lex Pot, O. Commandeur en architectenstudio Mecanoo.

Schoenzolen zijn gemaakt van kauwgom. Door A.Bullus.

Karpetten die gemaakt zijn van recycled textiel voor Vlisco door Simone Post.

Stoelzitting die gemaakt is van 100% zeewier door N.Thrane. De structuur van het materiaal heeft een eigen karakter.

Sportmerk Nike en de nieuwe “Flyleather” sneaker.

Dit materiaal is gemaakt van afgedankt leer en samengevoegd met synthetisch materiaal. Dit maakt het materiaal  duurzaam. Het is licht en comfortabel. Daarnaast voelt, ruikt en heeft het materiaal de uitstraling van leer.

Kledingstuk ontwikkeld van gerecyclede garens door Electricco.

Wandtegels gemaakt van algen.

Op de foto is een gevlochten schaal te zien, die is gemaakt van de bast van een naaldboom (door studio Sarmite). 

Rond is het nieuwe vierkant

Ronde spiegels, sofa’s (Witmann) en bijzettafeltjes gespot op de beurs Keulen 2019.

 

Ronde vormen staan symbool voor

Positiviteit, zacht, liefde en aandacht:

In deze maatschappij met veel (politieke) onrust hebben we hier grote behoefte aan. Deze trend hadden we al gespot tijdens ons bezoek aan Maison et Object in Parijs in september 2018. We zien dat deze trend doorzet in het interieur. Daarnaast zien we ook de inspiratie die uit de natuur komt van organische vormen in bladmotieven.

 

Mode:

Zachte en aaibare materialen: 

In de mode zagen we deze trend al in 2018. Veel comfortabele en zachte materialen, imitatiebont, gewatteerde- en gebreide materialen.  Deze trend zagen we al terugkomen in de sneakers. Deze worden steeds luxer en kleurrijker.

Interieurtrend:

Als opvolging van de modetrend zien we ook in het interieur zachte en aaibare materialen terug, zoals fluweel, bont- en gewatteerde stoffen. Daarnaast zien we de ronde en organische vormen terug in banken, tafels en stoelen. Veelal ook in accessoires als spiegels, bijzettafels en lampen.

Stijlmix:

Ook zien we een mix van rijke zachte materialen en klassieke styling elementen.

Kleurrijk voorjaar:

In de mode zien we veel geel, oranje en roze kleurrijke contrasten. Deze trend zet ook door naar interieur in allerlei accessoires.

‘Veel nieuwe inspiratie gewenst, met aandacht voor de natuur!’

Terug naar eigenmeijs

Thuis is de beste plek op aarde.

Vanaf het moment dat je de sleutel in het slot steekt en wordt verwelkomd door jouw veilige privédomein, kun je de hectische buitenwereld even achter je laten. Het is heerlijk wanneer de inrichting van jouw thuis helemaal naar wens is.

Kom eens langs en laat je inspireren door onze gezellige winkel en (minstens zo gezellige) interieuradviseurs.