Wat staat er in een goed lichtplan?

Wat staat er in een goed lichtplan?

Goede verlichting is essentieel en onmisbaar in elke woonruimte in huis. In deze blog ontdek je wat er allemaal komt kijken bij het maken van een goed lichtplan. Laat je inspireren door Meijs Wonen – waar we de gemiddelde gloeilamp en TL-buizen ver achter ons laten.

Functioneel en sfeervol

Verlichting is het magische ingrediënt dat je ruimte functioneel én sfeervol maakt.

Werklicht staat klaar om je bureau te transformeren in een productiviteitsparadijs. Met bureaulamp Tribe straalt je werkplek elegantie uit en kun je doelgericht alle kleine lettertjes op papier goed lezen – een echte win-win situatie. Maar wacht, dan hebben we ook nog sfeerlicht, die elke ruimte transformeert tot een knusse omgeving. En laten we de verschillende verlichtingsmethoden niet vergeten, deze spelen namelijk een belangrijk rol. Directe verlichting, zoals inbouwspot Wink, werpt licht direct op het gewenste gebied, terwijl indirecte verlichting de schaduwen als een ninja doet verdwijnen. Dan heb je nog diffuus licht, dat als een soort Instagram-filter zorgt voor een zachte gloed.

Kortom, verlichting is als een goed verhaal: het moet de juiste toon zetten en alle elementen op de juiste plek verlichten!

Maatvoering

De maatvoering van lichtpunten vormt de basis van verlichting in de woonkamer of keuken. Of het nu hoog in het plafond is, slim verstopt in de wanden, of vrijstaande vloer- en tafellampen; de positie is cruciaal voor de juiste sfeer. Plaatsing op de juiste hoogte en hoek is belangrijk om de aandacht te richten op je prachtige raambekleding of een artistiek kunstwerk bijvoorbeeld. Het draait erom dat de balans tussen functionaliteit en schoonheid centraal staat. Het licht is als een soort leider die de aandacht stuurt en de ruimte optimaal benut, zonder dat het er rommelig uitziet.

Armaturen

Als je bezig bent met het aankleden van de ruimte, mogen toffe armaturen niet ontbreken. Het is als de finishing touch voor je interieur! Of je nu op zoek bent naar iets opvallends, of juist subtiele en stijlvolle geïntegreerde items, zoals die in een keuken led strip – het uitzoeken van de perfecte armaturen is een interieuravontuur. Ze moeten niet alleen praktisch zijn, maar ook matchen met de stijl van je inrichting. Het is belangrijk om hier de balans in te vinden, zodat de ruimte een sfeer van elegantie en doordacht ontwerp uitstraalt.

Laat je lichtplan ontwerpen door Studio Meijs

Overweeg je om je ruimte te transformeren met een doordacht lichtplan? Laat de experts van onze ontwerpstudio, gevestigd in Tilburg, je hierbij helpen. Met een scherp oog voor detail en een passie voor interieur, staan de professionals van Studio Meijs klaar om een op maat gemaakt lichtplan voor je te ontwerpen. Of je nu streeft naar een subtiele en warme sfeer of juist op zoek bent naar een opvallend statement; Studio Meijs brengt jouw visie tot leven.

Zullen we afspreken?

Je huis is een verlengstuk van je identiteit. Geef het daarom de aandacht en kwaliteit die het verdient. De mooiste versie van je eigen stijl vind je bij Meijs Wonen. Plan direct jouw afspraak in. We ontmoeten je graag in onze showroom!