Ons bezoek aan Salone del Mobile in Milaan 12.6.2018


De diverse woon-/inspiratiebeurzen zijn weer in volle gang. De agenda staat weer vol gepland. In Koln hebben we onze leveranciers bezocht en zij hebben met trots een aantal nieuwe modellen en sferen gepresenteerd.

Voor mij is dit jaar de kers op de taart een bezoek aan Salone del Mobile in Milaan. Woensdagavond 18 april vertrokken voor een paar inspirerende dagen. Wat een ervaring! Een overweldigend event, waar je zeker je weg even moet zoeken. Het enorme beursterrein biedt een podium aan alle gerenommeerde merken en ontwerpers. Dat werd keuzes maken. Dat we onze passie voor wonen en interieur in Milaan konden gaan delen, stond absoluut vast.

Ons eerste bezoek was aan het mooie merk Misura Emme, onze partner voor kasten op maat. Wat een fantastische, rijke afwerking. Een enorme, functionele sfeermaker. Met de vele mogelijkheden kunnen we voor ieder interieur op maat ontwerpen.

Heerlijk genieten van de sfeer, de nieuwste modellen en prachtige kleuren bij Vitra. Een heerlijk merk om jouw eigen, persoonlijke interieur vorm te geven. Toonaangevende, internationale ontwerpers creeren inspirende meubelen en accessoires voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Alom bekend staat Vitra vanwege zijn klassiekers, onafgebroken in productie sinds de jaren 50. Ook de mooie “Side Chair”van Eames komt terug in zijn oorspronkelijke ontwerp, een kuip van fiberglas. Vanaf oktober zijn ze in 6 kleuren verkrijgbaar.

Zijn klassiekers de nieuwe trend ? Absoluut kwalitatief hoogstaand en daardoor duurzaam, misschien heb je wel een “must have”op je lijstje staan. Wij kijken graag met je mee.

Bij Walter Knol was de sfeer perfekt. De prachtige meubelen in combinatie met de toepassing van de juiste kleuren, maakte het plaatje compleet. De boventoon lag in donkere wandtinten met warme meubelkleuren. Een fijne sfeer om te zijn. Ook bij Walter Knol mooie combinaties van natuurlijk groen. Dit zag je overigens op de gehele beurs terugkomen. Veel toepassingen van soms ook “overdadig groen” in mooie potten en hangelementen……………maar wat tof !

Onze italiaanse partner MDF Italia verraste met de mooie Flow Chair serie in poedertinten en rijke stofbekleding. Oorsponkelijk alleen verkrijgbaar in een witte kunstof kuip, maar dat WAS. Kasten zag ik veel in speelse opstellingen, staand zowel hangend. De compositie vormt bijna een kunstitem. Ook MDF Italia heeft hiervoor ideale mogelijkheden.

Arco had “groots” uitgepakt. Mooie gezandstraalde tafelafwerking in royale formaten. Echte eyecatchers ! Toepassing van mooie stoffen op de zitmeubelen, in dit geval de Close-serie en het plaatje was compleet. Erg mooi gedaan. En nog mooier…………………….onze winkel heeft deze kollektie in zijn totaliteit aan julllie mogen laten zien. Erg trots.

We hebben zoveel meer gezien. Het fijne merk Artifort met zijn mooie kleurtoepassing en nieuwe modellen, Extremis met een fantastisch zitelement voor het kleine balkon (straks ook bij ons verkrijgbaar), Leolux met zijn nieuwe trends, Linteloo bewandelt een weg van kleur en uitgesproken accessoires, Piet Boon met zijn ronde vormen in de meubelen.

Zo ontzettend veel moois gezien op de beurs. Veel gebruik van donkere kleuren in combinatie met frisheid en pastel, industriele elementen, prachtige stoffen met gevarieerde structuren, veel ronde vormen en……….teveel om alles te benoemen.

In de avond hebben we zona Tortona bezocht. Het weer was heerlijk, dus wat een gezelligheid op de diverse terreinen. Overal een heerlijk hapje en drankje, muziek, jong creatief talent, leuke shops. Een duidelijke trend, bij ons dus waarschijnlijk volgend jaar, de rugzak in allerlei vormen en kleuren.

Op ons lijstje stond absoluut een bezoek aan Moooi. Wat een beleving ! Een prachtige expositie in een zwarte ruimte. Donkere  kleuren brengen nu eenmaal een mooi sfeer. De meubelen en lampen kwamen extra tot zijn recht. Moooi is toch wel een favoriet van me. Een “out of the box” gedachte, bijzondere elementen, welke het interieur JOUW interieur maken. Durf voor iets bijzonders te gaan.

Vrijdagochtend weer vroeg uit de veren om richting de wijk Brera te gaan. De metro kennen we inmiddels op ons duimpje, de loopschoenen weer aan. De mooiste gebouwen zijn uitgezocht om de show te stelen. En dat is gelukt.

Mooi verlichting, in alle grandeur. Een ware toevoeging voor ieder interieur. Licht is absoluut een sfeermaker. Je kunt hiermee je interieur maken of breken. Veel grote elementen gezien, maar ook weer heel subtiel. De toepassing van messing was niet te missen.

Ook is veel aandacht besteedt aan bijzondere wandafwerkingen. Van rijk vormgegeven behang tot houten en marmeren panelen en nog steeds, de groene wanden. Ook stof, zeker uit akoestisch oogpunt, werd veel getoond. Wij kunnen met ons merk Elitis zeker bijzondere ontwerpen maken. Elitis heeft weer veel moois aan de kollektie toegevoegd.

Echt bovenaan mijn lijst stond het bezoek aan Rosana Orlandi, een markante dame met de meest uitgesproken en bijzondere interieur/art gallery van Europa. Voor iedere design liefhebber zeker de moeite van een bezoekje waard. Fijne locatie, heerlijk toeven.

Maar jammer, er is zo ontzettend veel te zien. Keuzes moesten toch gemaakt worden binnen de beschikbare tijd. Maar wat hebben we genoten. Zaterdag vol inspiratie weer richting Nederland met allemaal vakgenoten het vliegtuig weer in. Heerlijk nagekletst en ervaringen uitgewisselt.

Op naar veel leuke momenten dit jaar en genieten van al het moois om je heen. Het was top!

Terug naar eigenmeijs

Thuis is de beste plek op aarde.

Vanaf het moment dat je de sleutel in het slot steekt en wordt verwelkomd door jouw veilige privédomein, kun je de hectische buitenwereld even achter je laten. Het is heerlijk wanneer de inrichting van jouw thuis helemaal naar wens is.

Kom eens langs en laat je inspireren door onze gezellige winkel en (minstens zo gezellige) interieuradviseurs.