‘Keen on green’ 14.5.2020


Onze leveranciers laten zich dit voorjaar inspireren door het thema “botanisch” en zijn helemaal “keen on green”. Wil je hier meer te weten over krijgen? Lees dan nu onze nieuwste Eigen Meijs blog…

 

Volgens het trend bureau “Union” (2021), dient het bladmotief als inspiratie voor mode en het duurzaam omgaan met onze grondstoffen. Groen is de kleur van rust en geluk. Zo introduceert ook de designfabrikant “Vitra”; nieuwe kleuren voor de klassieker uit 1950 ‘The Eames’ gemaakt van fiberglass en hopsak. Zie de Eames stoelen zoals bovenstaand gepresenteerd op de beurs in Milaan. Een kleurrijke collectie met veel mooie groentinten. Eén van onze toonaangevende leveranciers Vitra, heeft het thema botanisch heel letterlijk opgepakt…

De Poldersofa” samengesteld uit diverse tinten groen.

 

Het ontwerp van deze bank is van H. Jongerius voor Vitra. Haar inspiratie komt uit het Hollandse polderlandschap met diverse groentinten. Er wordt gebruik gemaakt van rechthoekige vormen, met afgeronde hoeken. Hierdoor krijgt deze bank een elegante uitstraling. Met een mooi speels en subtiel detail in de knopen.

De stoffen die gebruikt zijn voor de Poldersofa zijn o.a. van Kvadrat. Deze fabrikant maakt gebruik van gerecyclede petflessen bij de productie van deze stoffen. Duurzaamheid en het hergebruik van grondstoffen worden steeds meer een MUST voor fabrikanten. Hiermee nemen fabrikanten hun verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu.

 

 

Reden genoeg om dit kleurplan toe te passen voor onze nieuwe trendpresentatie bij de entree van Meijs Wonen. Met deze presentatie proberen wij onze bezoekers te inspireren. In de presentatie is de poldersofa te zien in combinatie met een karakteristieke Vitra salontafel en een bijzettafel van Moooi.

 

 

 

 

 

Aan de andere kant van de bank staat de ‘Chess table‘ van het merk ‘Moooi‘.

 

 

 

De ‘Nuguchi’ salontafel van Vitra. De ontwerper Nuguchi liet zich inspireren door de organische vorm van een bladmotief. Zie de bovenstaande foto’s voor het eindresultaat.

Kleuren geven sfeer aan het interieur en hebben invloed op onze gemoedstoestand. De kleur groen refereert aan de natuur. Het geeft rust, orde, vernieuwing, vreugde, optimisme en balans. In de hele kleurenrange van groentinten kunnen we kiezen uit warme en meer vergrijsde tinten. Passend bij jouw interieur.

 

 

Stylingtip: Haal planten en daarmee de natuur naar binnen. Planten zijn decoratief en hebben daarnaast ook een luchtzuiverende werking!

Bron: Juvetlandscapehotels.

 

 

In deze bizarre tijd, waar we genoodzaakt zijn om meer binnen te blijven, wordt ons huis een steeds belangrijkere plek. Het moet een plek zijn waar we ons goed en veilig voelen. Het maken van verantwoorde keuzes wordt steeds belangrijker in onze samenleving.

 

 

Terug naar eigenmeijs

Thuis is de beste plek op aarde.

Vanaf het moment dat je de sleutel in het slot steekt en wordt verwelkomd door jouw veilige privédomein, kun je de hectische buitenwereld even achter je laten. Het is heerlijk wanneer de inrichting van jouw thuis helemaal naar wens is.

Kom eens langs en laat je inspireren door onze gezellige winkel en (minstens zo gezellige) interieuradviseurs.