Je huis weerspiegelt de wereld 30.10.2021


Trends najaar 2021/2022

Dat mode- en ook interieurtrends beïnvloed worden door wat er speelt in de samenleving, is niets nieuws. Ken je bijvoorbeeld het gegeven dat er in tijden van oorlog veel meer rode lippenstift wordt gedragen? Blijkbaar heeft zo’n knalkleur iets te maken met het willen uitstralen van kracht en onafhankelijkheid. 

Vredige oase

Corona schudde onze wereld even flink door elkaar. Logisch dus, dat we het effect daarvan terugzien in de trends. Ons huis is meer dan ooit een vredige oase, waarin we ontsnappen uit de hectiek van alledag. We verlangen naar geborgenheid, veiligheid en sociale contacten. Die maatschappelijke behoefte wordt door ontwerpers vertaald in kleuren, materialen en vormen.  

Zacht

De natuur staat voor rust en balans. Daarom zien we veel op de natuur geïnspireerde trends: vormen en prints van planten, warme, aardse kleuren en glooiende lijnen. Met als vrolijke tegenhanger kleuraccenten in lila, rosé, geel of groen en aaibare materialen, zoals velours en (nep)bont, die voor de nodige zachtheid zorgen. 

Het recyclen van materialen. Papier/pulp als basismateriaal.

Transparantie

Warm-roze tinten leveren een elegante look op, met een vrouwelijke touch. Combineer ze met donker (noten)hout Daarnaast willen we helderheid en duidelijkheid. Dat wordt weerspiegeld door de herwaardering van glas en transparante materialen, mooi vormgegeven in lieve pasteltinten. Als laatste is milieubewustzijn steeds vanzelfsprekender en wordt er veel van recyclebare materialen gemaakt, zoals papierpulp.

Trend voor 2021/2022 zijn veel structuren in stoffen en behang, maar ook kleuraccenten in lila, rosé, geel en groen.

Bronnen:

  • Trendlezing Christine Boland, Live@Lunch Inspiratie Intermezzo 
  • Lidewij Edelkoort trendwatcher Parijs 
  • Trendbureau Fundamental

Kom gerust een kijkje nemen in onze showroom en laat je naar hartenlust inspireren!

Team Meijs wonen

Terug naar eigenmeijs

Thuis is de beste plek op aarde.

Vanaf het moment dat je de sleutel in het slot steekt en wordt verwelkomd door jouw veilige privédomein, kun je de hectische buitenwereld even achter je laten. Het is heerlijk wanneer de inrichting van jouw thuis helemaal naar wens is.

Kom eens langs en laat je inspireren door onze gezellige winkel en (minstens zo gezellige) interieuradviseurs.