Trendupdate: Decembermaand en de kracht van kleur, goud en verlichting 5.12.2018


Deze inspiratie is voornamelijk voortgekomen uit de grote warenhuizen die we in Parijs hebben bezocht eind  November 2018. Denk hierbij aan de grote klassieke warenhuizen zoals Le Printemps en Galeries La Fayette. Daarnaast hebben we ook een leuke conceptstore ontdekt ‘Merci’ in de wijk Le Marais.

Als voorproefje op deze Decembermaand, werden we betoverd door veel sprookjesachtige bling bling tijdens onze reis.

 

 

 

Deze foto’s zijn gemaakt in de Galerie La Fayette en Printemps.

Concept store Merci met Bling & Yang. Goud en rood als styling in de store.

Als eyecatcher presenteerde het luxe horloge en sieradenmerk ‘Piaget’ uit Zwitserland, een prachtige presentatie in de koepel van het La Fayette gebouw. Een luxe droomwereld met duizenden lampjes, glitters en gouden tinten.

Goudtrend

In de mode zien we goud en glitter terug in de kleding en schoenen.Deze goudtrend zien we ook als accentkleur in het interieur steeds meer terugkomen.

Zoals je kunt zien zet deze trend helemaal door. In het interieur zien we goudkleurige accenten in bijzettafels, kussens, schalen, stoelen, verlichting en accessoires. Dit geeft een luxe look.

De roodtinten

‘De kleuren rood staan voor signaal, warmte en hartstocht!’

Deze goudtinten in combinatie met roodtinten zijn voor deze feestmaand weer een MUST! Ook zien we prachtige kleurcombinaties met roze, rood, fuchsia, steenrood, koraalrood en wijnrood. Na 50 shades of grey is de behoefte aan kleur groot! Niet alleen in de mode maar ook in het interieur zien we veel meer felle kleuren terugkomen in meubel- en gordijnstoffen.

In deze presentatie zien we een interieur ontworpen uit diverse roodtinten. Getoond op de Kortrijk Biënnale. Rood als accent in bijzettafeltjes, en vazen van keramiek.

Mix and Match van stijlen

Bij merken als Louis Vuitton, Gucci, Balenciaga en Michael Kors zien we een mix van roodtinten gecombineerd met dierenprints. Deze tijger- en luipaarden prints worden gemixt met bont en ruiten dessins. Ook in de visual merchandising van Louis Vuitton is de dierenwereld als een inspiratiebron gebruikt! Een echte stijl clash.

De merken Gucci en Balenciaga lanceren een lijn waarin sportwear als glamourwear wordt gecombineerd. Zoals in het beeldmateriaal te zien is, zie je dat luxe sneakers worden gedecoreerd met stras en goud.

Sportwear wordt glamourwear

In deze trend is te zien dat er een mix wordt gemaakt van casual en chique. Dure geborduurde stoffen met pailletten voor kleding, schoenen en accessoires. Deze sneakers gelden als een nieuwe luxe.

De jungle en dierenwereld

In deze afbeelding is te zien dat dieren in allerlei kleuren worden gebruikt als styling accessoires voor het interieur. Van mooie vlinders tot aan een uil.

Botanische trend

Wie heeft er nog niet van gehoord, de botanische trend. Ook deze trend zien we in onze feestmaand weer terugkomen, en je raadt het nooit, gewoon in de kerstboom! De styling voor de kerstbomen wordt geïnspireerd uit de planten en bloemenwereld. Deze worden toegepast in allerlei roze, rode en paarse tinten.

Kerststyling rood en goud

Natuurlijk komen de traditionele kleuren ook dit jaar weer terug met kerst. De rode basiskleur met verschillende goudaccenten zijn ook weer in overvloed te zien.

Conceptstore Merci

‘Een ware mix tussen Design en Vintage!’

Dit warenhuis staat in de gezellige wijk Le Marais. Van oudsher was hier een oude behangfabriek. Het is de plek waar mode, interieur, design, meubels, food en keukengerei onder een dak staan. Daarnaast wordt er een collectie moderne limited edition getoond.

Terug naar eigenmeijs

Thuis is de beste plek op aarde.

Vanaf het moment dat je de sleutel in het slot steekt en wordt verwelkomd door jouw veilige privédomein, kun je de hectische buitenwereld even achter je laten. Het is heerlijk wanneer de inrichting van jouw thuis helemaal naar wens is.

Kom eens langs en laat je inspireren door onze gezellige winkel en (minstens zo gezellige) interieuradviseurs.