With a touch of gold… 31.8.2020


Terwijl we nog genieten van een mooie nazomer, zijn we bij Meijs wonen  al bezig met het signaleren van nieuwe trends voor dit najaar.

“Bruin en beige kunnen weer. Zeker gecombineerd met een Touch of Gold”.


Bruin is het nieuwe zwart

Bruin wordt het nieuwe zwart en beige het nieuwe grijs. Trendwatcher L. Edelkoort  noemt het ‘The Brown Age’. Het is de kleur die heel goed matcht met alle andere kleuren en zorgt voor minder contrast dan zwart. Deze neutrale (bruin-) tinten worden ook gecombineerd met luxe “gouden” accenten. 

Bovendien staat Goud als edelmetaal voor: vertrouwen, waardevast en wordt al sinds de vroege beschaving door de eeuwen heen gebruikt voor sieraden, decoratieve voorwerpen en belegging. De herwaardering van goud zien we terug in (meubel) accessoires en textiel. 


‘Sharing’ staat centraal

Op basis van de trendlezing van trendwatcher L. Edelkoort en H. Francq voor de Herfst winter 21/22 blijkt dat meubelfabrikanten grote fascinatie hebben voor pre-modernistische stijlen in het hedendaags interieur. In combinatie met woningen waar “sharing” centraal staat. Het kleurpalet dat hierbij gebruikt wordt bevat warme kleuren. De materialen en texturen zijn handgeweven en hebben een natuurlijke, grove, ruwe en handgemaakte uitstraling. 

Deze textiele materialen worden gecombineerd met hout, klei, keramiek, suède, velours, rotan en aardewerk.


Inspiratie voor stofdessins

Ontwerpers van behang-, meubelstoffen en vloerkleden laten zich inspireren door Etnisch- en Afrikaanse motieven. 

Deze keramiek, zie bovenstaand voorbeeld, wordt naast het decoratief gebruik in het interieur ook gebruikt in de zee om de populatie van het koraalrif weer op peil te brengen. Deze tegel wordt gevormd door middel van 3D print.

Naast de verschuiving naar ‘The Brownage’ blijven de kleuren groen en okergeel nog steeds heel belangrijk! Daarnaast zien we deze kleurcombinaties ook terug in de natuur, die nog steeds onze aandacht heeft en volop inspiratie mogelijkheden biedt voor het najaar.

Op de uitgelichte afbeelding van dit blog is de lamp genaamd ‘Spokes’ van Foscarini te zien. Deze lamp hangt momenteel ook in onze showroom. Kom snel een kijkje nemen!

Bron: Home and Lifestyle 2020/21

Terug naar eigenmeijs

Thuis is de beste plek op aarde.

Vanaf het moment dat je de sleutel in het slot steekt en wordt verwelkomd door jouw veilige privédomein, kun je de hectische buitenwereld even achter je laten. Het is heerlijk wanneer de inrichting van jouw thuis helemaal naar wens is.

Kom eens langs en laat je inspireren door onze gezellige winkel en (minstens zo gezellige) interieuradviseurs.