17e editie van Dutch Design Week 2018 6.11.2018


De Dutch Design Week 2018, die plaatsvond van 20 tot en met 28 oktober in Eindhoven. Het grootste Design evenement van Noord Europa met meer dan 300.000 bezoekers.

 

 

Veel jonge ontwerpers zijn op zoek naar de invulling en het doel van design. Is deze gebaseerd op een zoektocht naar een nieuwe sociale samenleving?

Een snel veranderende wereld van robot/kunstmatige intelligentie versus mens. De macht van (internetgrootmachten) als Alibaba en Amazon op de wereld?

Het omdenken van een verticale naar een circulaire wereld. Een wereld waarin niets meer wordt verspild. Dit vraagt een enorme gedragsverandering. Dat begint al bij leerlingen van basisscholen. We eren de grondstoffen.

Locatie: Campina terrein

Presentaties van de ‘Graduation show’ vond plaats op het voormalig Campina terrein te Eindhoven.

Tijdens het bezoek aan de DDW zien we dat veel (jonge) ontwerpers (totaal 2600) op zoek zijn naar een nieuwe verantwoordelijkheid die ze voelen ten aanzien van de wereld en onze aarde.

Grondstoffen krijgen een nieuwe betekenis op het moment dat we natuurlijke bronnen uitputten. Dat vraagt om een andere manier van kijken en experimenteren waarin het proces centraal staat.

Locatie: Strijp S

Locatie van het Strijp S en het Klokgebouw: toonde o.a. presentaties van de grote bedrijven als Renault, NS en Forbo. De ABN/Amro toonden het nieuwe huisvestingsproject, waarbij sustainability en recycling een belangrijk uitgangspunt bij nieuwe ontwikkelingen. Nieuwe materialen en toepassingen. No waste en respect voor onze grondstoffen, onze aarde.

Renault presenteerde de nieuwe auto, deze wordt gezien als een verlengstuk van je huis, met alle comfort en design aspecten!

NS presenteerde het nieuwe reizen en de (sociale)beleving volgens de visie van de NS. Design werd ingezet om de reis- en wachttijd waardevoller te maken. Het treininterieur waarin beleving en comfort veel aandacht krijgen.

Locatie: Strijp R

Locatie van Strijp R: presentaties van o.a Piet Hein Eek en Studio Rens. In samenwerking met Desso hebben ze de Re-Vive Rug ontwikkeld. Re-Vive Rug is het onderzoek naar nieuwe verftechnieken en het hergebruik van oude tapijtcollecties.

Foto1: S. de Groot, Foto 2: Piet Hein Eek

Locatie: De kazerne

Locatie van De Kazerne: presentatie van trendwatcher L. Edelkoort en designer Kiki van Eijck. Thema Soft Wear 2.0: Een nieuwe lifestyle. De samensmelting van soft- en hardwear als een nieuwe levens stijl.

Dansende lampen; mechanische bloemen die open en sluiten. Door Studio Drift ontworpen.

Buitenkeuken: ontwerper Joost van Bleiswijk.

Locatie: Strijp T

Locatie van Strijp T: Het tijdschrift Elle Decoration heeft in samenwerking met ontwerpers en leveranciers de interieur settings samengesteld en gepresenteerd in het Penthouse en het dakterras.

(w.o Kvadrat, Wittmann, Desso, Gubi).

De herontdekking van Colback®.Een nieuwe design visie  en toepassing van deze grondstof  (het is een non woven vlies en een synthetische garen). Diverse ontwerpers hebben onderzoek gedaan en designs gemaakt. O.a. Rick Tegelaar.

Door de combinatie van 3D printing en het vlies.

Terug naar eigenmeijs

Thuis is de beste plek op aarde.

Vanaf het moment dat je de sleutel in het slot steekt en wordt verwelkomd door jouw veilige privédomein, kun je de hectische buitenwereld even achter je laten. Het is heerlijk wanneer de inrichting van jouw thuis helemaal naar wens is.

Kom eens langs en laat je inspireren door onze gezellige winkel en (minstens zo gezellige) interieuradviseurs.