ZACHT EN STOER? VELOURS! 13.12.2020


Uitgelicht: de nieuwste trend in wandbekleding.

Behang in 3D

Meijs Wonen is continu in beweging. In onze stijlkamers laten we je graag kennismaken met actuele presentaties van exclusieve merken. Zoals bijvoorbeeld dit behang van Arte uit de collectie Velveteen. Het fluweel (oftewel velvet) geeft een warme, elegante sfeer. De driedimensionale structuur zorgt voor diepte, isoleert en werkt daardoor geluiddempend. Het past perfect bij een ‘Modern Stijlvol’ en ‘Hotel Chique’ interieur. 

Velvet, velours of fluweel?

Velvet is de Engelse en velours de Franse vertaling van ons woord ‘fluweel’. Binnen de interieurwereld wordt er wel een verschil gemaakt tussen de benamingen. Velours is meestal wat zwaarder, flexibeler en minder glanzend dan velvet/fluweel en zetten we daarom vaak in voor gordijnen en meubelbekleding. In beide gevallen hebben we het over een aaibare stof die in een lus wordt geweven, waardoor de mooie vleug (het dynamische licht-donkereffect) ontstaat. 

Zacht en rond

Rond en organisch; de zachte trend is echt in opkomst en dat zie je terug bij allerlei interieurproducten van bijvoorbeeld Artifort, Linteloo, Vitra en Gubi. Het design wordt uitgevoerd in softe pasteltinten, zoals roze.

Nieuwe fauteuil Artifort: Shark en het Vitra dienblad

Stylingtip:

Wil je warmte? Combineer zachte pasteltinten dan met ‘moody’ kleuren zoals chocoladebruin, purper, leem en donker hout. Wanneer je slechts één muur onderdompelt in zo’n contrasterende donkere tint, creëer je diepte in een ruimte.

Female touch

Warm-roze tinten leveren een elegante look op, met een vrouwelijke touch. Combineer ze met donker (noten)hout en materialen zoals velours, messing en brons: het zijn contrasten die elkaar versterken en het geheel wat stoerder maken.

Romantiek in huis

De actuele wintertrend heet Pink Forest, wat staat voor een verzameling van romantische kleuren als fluweel- en oudroze, ossenbloedrood en brons, gecombineerd met parel en saliegroen. Ook prachtig voor de Kerst.

Kom gerust een kijkje nemen in onze showroom en laat je naar hartenlust inspireren!

Team Meijs wonen

Terug naar eigenmeijs

Thuis is de beste plek op aarde.

Vanaf het moment dat je de sleutel in het slot steekt en wordt verwelkomd door jouw veilige privédomein, kun je de hectische buitenwereld even achter je laten. Het is heerlijk wanneer de inrichting van jouw thuis helemaal naar wens is.

Kom eens langs en laat je inspireren door onze gezellige winkel en (minstens zo gezellige) interieuradviseurs.