Anne

Senior ontwerpstudio

Stel je vraag aan:

anne@meijswonen.com
013 - 535 94 64

Anne
Anne

Anne, je omschrijft jezelf als groot, getrouwd, zorgzaam...

Klopt. Ik ben 1 meter 83 en getrouwd met Joris die nog groter is: twee meter. We hebben in 2022 een zoontje gekregen, Morris, voor wie ik graag zorg, hoewel ik het ook lekker vind om weer een paar dagen buitenshuis te werken. Het zit in mijn aard om me een beetje te ontfermen over mensen. Ik vind het fijn als iedereen het naar zijn zin heeft.

Je bent ook avontuurlijk, zei je.

Ik hou van reizen. Toen ik 21 was en met een vriendin ging backpacken in Thailand liep dat avontuur alleen bijna verkeerd af. Het kwam in Nederland zelfs op het journaal!

Vertel!

In het begin van onze reis namen we de nachttrein van Bangkok naar Chiang-mai. We lagen net rustig te slapen toen we door een harde klap wakker schrokken. Wat bleek? De trein was omgevallen; hij ontspoorde vlakbij een ravijn! We klommen door ons gebroken raampje naar buiten en stonden met de andere reizigers, onder wie kleine kinderen, lange tijd te wachten op hulp.

Toch hou je nog steeds van sushi!

Dat is Japans, haha. Maar oké, ook Aziatisch en het klopt: sushi met sojasaus en wasabi vind ik heerlijk. Ik ben dol op lekker eten. Joris en ik leggen elke maand wat opzij om onszelf eens per jaar op een sterrenrestaurant te kunnen trakteren. Na corona was ons potje zelfs vol genoeg voor een heel weekend Librije!

Bourgondisch genieten; dan ben je bij Meijs Wonen aan het goede adres.

Precies. Ik was hier al eens binnengelopen en mijn oog viel meteen op de gezellige keuken; het gastvrije, uitnodigende hart van de zaak. Ook wat dat betreft voel ik me thuis bij Meijs.

De kenmerken ‘Creatief’ en ‘praktisch’ in jouw rijtje karaktereigenschappen lijken enigszins paradoxaal…

Niet persé. Ik hou ervan om mooie dingen te bedenken die tegelijk functioneel zijn. De kunstacademie, die ik in eerste instantie ambieerde, bleek te zweverig voor mij. Daarom ging ik naar de Jan des Bouvrie Academie in Deventer waar ik met realistische, uitvoerbare projecten aan de gang kon. Wat wel eens in strijd met mijn creativiteit is? Mijn perfectionisme. Ik mag soms wat eerder loslaten.

Heb je een ook een creatief huis?

We richtten het in 2018 in met natuurtinten, zoals donkergroen. Tegenwoordig zou het voor mij iets dynamischer mogen. Misschien ga ik het een en ander restylen, als ik tijd heb. Onze slaapkamer is best spannend: bijzondere materialen, verschillende structuren en een spetterend behang.

Over slaapkamers gesproken: waar mag je jou ’s nachts voor wakker maken?

Nergens voor! Ik ben zo blij dat Morris inmiddels doorslaapt.